I put the XB6 into Bridge Mode and then went through the setup process with Orbi. But i believe i was only trying to right port it shows as the port to use in the manual. Taking a quick look, the signal to your modem is not within spec which will cause intermittent connectivity. It's horrible. … I have had this same issue. Jumps to 0.5s to 3+s momentarily then back to normal. More Buying Choices $399.99 (1 used offer) Amazon's Choice for xb6 modem. If anyone has significant problems I suggest reaching out around that hardware! D-link pods and arris xb6 slowing down wifi Blue Curve GateWay (Arris XB6) Non Stop Problems The wiring in the apartment is original and very low quality. I could not get the internet out of the XB6. What's strange is that Xfinity's own support article on how to enable Bridge Mode says you can plug your router into either Ethernet port after enabling it. If i connect direct or hard wired to the XB6 over my switches i get 700mbs. Re: Bridge Mode on XB6 not working properly. The new technicolor chipset in the modem I've just received seemed to resolve a lot of issues. ? As it turns out, the Chipset of the original Arris XB6 Modem struggled with games in many capacities. Auto-suggest helps you quickly narrow down your search results by suggesting possible matches as you type. Take wireless networking to whole new. I'm going to trade in my modem for the arris model, and if the problem persists, (after 3 techs, and many calls to shaw support) I will be leaving Shaw permanently as I cannot use this internet service for what I want. Wi-Fi Cable Modem Ultra-fast internet speeds with home networking all-in-one. If you are in an older building, the older wiring can certainly cause this. Yes, that was one of the issues I was having. I tried both http://192.168.100.1 and http://10.0.0.1 and wasn't able to establish a connection to the XB6. I thought it could be the IPTV box or even the service but have confirmed that the box is running fine - took it to the guy who provides the IPTV service and ran it on his internet and no issues. It seems like the same issue I'm having. The XB6 must be put into Bridge Mode in order to use the Orbi as the router. I've spoken with Chat Support and they have run tests and say everything is fine from their side. In the last few weeks we had been experiencing increased buffering but the speed tests (wired) showed everything was fine and was consistent at/around 300+. I have also contacted Shaw Support via Facebook messenger and have had a technician come out to myself to determine signal strength going into this modem. The other was that I wasn't getting internet from either of the ports. Yes, that is part of the instructions to install the Orbi. The exact same Arris XB6 modem on the 150 speed was perfectly happy and fine before the network upgrade. I bought an ORBI wireless mesh system (RBK53) and am having trouble setting it up with my XB6. Unfortunately I still have the same issues. I'm wondering if Shaw is throttling my downloads - but they say they don't that. $169.99 $ 169. As a possibly related side note, when the XB6 was in Bridge Mode, I connected my laptop to it via Ethernet and tried to login to the admin control panel to disable it. Bluecurve is NOT WORTH IT. I will probably go back to the hitron router I had before as a last resort. I do not want to have to downgrade my internet speed because the new generation hardware doesn't support basic gaming chat; I feel as though online gaming is a dominant use of the internet and hope there may be some suggestions on how I can set my modem and my home networking to provide better and more consistent connections to my game servers. I put the XB6 into Bridge Mode and then went through the setup process with Orbi. However, you will miss out on the full suite of Xfinity services. Arris XB6 - Any work arounds for customizations other then buy another router? Some of it might be stemming from old inadequate wiring in older buildings as well. I could not connect to the internet. She had me recycle power a few times, and never mentioned the other port. Watching streaming TV I get a few mins of no buffering then buffering.. it just continues this way no matter the channel. So you think the left jack might be the answer? @Arrakai ahh, when it comes to an older building, re-wiring is your best course of action. These "microdisonnections" sound like what I'm experiencing. My wifi speeds now average 400mbs where as the Arris modem averaged 45mbs on Shaw 600. I put the XB6 into Bridge Mode and then went through the setup process with Orbi. I called Netgear support and they had me connect my laptop directly to the XB6. I'm kinda hooped here, and I may just return the modem, and remove myself from shaw, and go to Telus. All rights reserved. Free upgrade to 300 seemed to go well and the add'l speed was welcomed. Just wondering if there's anything I can do about it on my end? I am having significant issues since upgrading from Shaw 300 to Shaw 600 and replacing the older modem (hitron?) I only use Ethernet to my IPTV box so that I don't have to worry about wi-fi issues. Did you power-cycle the XB6 when you did these ? NAT type seems irrelevant and it's only me struggling with these connections. There are no issues with signal strength or anything as far as anyone from Shaw's end could determine, but these disconnects continue. I came onto Shaw a couple of months ago as 150 customer - at the time I was provided the XB6 modem. Netgear said that this suggests there may be a problem with the XB6 hardware. When i was using my Arris Modem with Velop router i had 500-700mbs wirelessly. Im on 600Mbs and i get 200Mbs wirelessly now. Note: Before purchasing your own equipment, confirm it is approved for use with Xfinity services and can achieve the maximum capability of your subscribed speed tier. Yes the Technicolor XB6 blue curve modem is way better than the Arris version. When I got to the screen in the Orbi app where Orbi looks for an internet connection, it said it wasn't receiving one. This seems to be a common issue for many users. I just don't know what else I can do. The tech told me to actually go trade in the technicolor for an arris model... the line could not be changed because I'm in an apartment and renting, and it's a condo. When I got to the screen in the Orbi app where Orbi looks for an internet connection, it said it wasn't receiving one. but if these problems are on the Arris model as well, I'm not sure what else I should do. I could not connect to the internet. If anyone has significant problems I suggest reaching out around that hardware! Not because I hate Xfinity but because I live in a culdesac (with a culdesac behind it) and there are already too many channels being used for wifi. Are you saying 10.0.0.1 doesn't bring up the signon page for the XB6? This thing has major issues and needs to be scrapped for another model of router that addresses the problems. I believe I tried both ports. Yeh I am also getting micro bursts of very high latency once every minute or so since the December upgrade. ©2020 Shaw Communications. I am sorry for the unfortunate situation. I wonder if it would work. I do not understand networking well enough to troubleshoot this much further than 'Connection Troubleshooting' via Shaw's website, and I have followed those steps to no avail. As it turns out, the Chipset of the original Arris XB6 Modem struggled with games in many capacities. getting issues with the TECHNICOLOR Model of Bluecurve. @Arrakai I am sorry to hear of the frustrations you've been experiencing. She told me it wasn't possible and that Velop is not a compatible router. The new technicolor chipset in the modem I've just received seemed to resolve a lot of issues. And then I power cycled at least twice more. It's very frustrating because I had my own brand new Arris 3.1 modem with new velop 6600 system and do not want to broadcast Xfinity. no fix has been recommended other than switching this model for the Arris model. Our Wi-Fi cable modems give you the best of both worlds. Also running the IPTV service on wifi at work and no buffering at all. So for now i am bridging my velop, but my speeds dropped going this route. 0 Kudos I tried this same setup with bridge mode. I didn't even think to try the left. I have the technicolor version and I'm getting the same micro-disconnects everyone else is getting with the arris modem. When I got to the screen in the Orbi app where Orbi looks for an internet connection, it said it wasn't receiving one. I've seen a few other threads here where a similar problem has been reported. Alternately, some Xfinity customers may wish to purchase and use third-party cable modems and Gateways. If you put the XB6 in Bridge Mode it won't give out IP addresses and you have to use a customer-supplied router. That’s the only active one during bridge mode. Any idea why I'm not able to log in to the router control panel when I'm connected directly via Ethernet? with an Arris XB6 Modem. In the last few days the buffering has increased significantly, so much so that I ended up taking in the modem and getting a new XB6 hoping that would rectify the issues. Fine for Netflix but hell for gaming. WestNet Comcast XFINITY Arris XB6 xFi Advanced Gateway Modem TG3482G Docsis 3.1 Gigabit. Are you using port 1? get the Arris modem and worry about the other host of problems people seem to have, or get a new line put in, which requires board approval and extensive work. With your technician visits, were they able to try re-wiring some of the cables in your suite? I don't have cable but use IPTV services so needed the faster speed and this seemed to fit the bill quite - minimal buffering issues and overall very happy. Thank you for posting this. I have a steady and strong download/upload speed and no breaks in regular internet service. I see two options. This happens on IPv4 and IPv6, even with pretty much no load on the connection, at all hours. this all started when I upgraded from 150 to 300. The XB6 must be put into Bridge Mode in order to use the Orbi as the router. very small packet of 1-3 second disconnects every 30 seconds that's making gaming impossible. I called Xfinity and the girl had no clue what i was telling her, how i wanted to use my own router and that it had its own DHCP server built-in so i wanted to only use bridge mode on the XB6 for unlimited data. With DOCSIS ® 3.0 & 3.1 options, SURFboard ® Wi-Fi cable modems are perfect for binge streaming 4K Ultra-HD video, virtual reality gaming and smart home connectivity. Do I need a technician to come out, or is this something Xfinity could resolve on the phone? Otherwise, I don't see any reports of errors from the modem. NETGEAR Cable Modem CM1000 - Compatible with All Cable Providers Including Xfinity by Comcast, Spectrum, Cox | For Cable Plans Up to 1 Gigabit | DOCSIS 3.1, Black (CM1000-1AZNAS) 4.4 out of 5 stars 3,337. However, on many games (League Of Legends on PC, Destiny 2 on Xbox One, and BF5 on PS4 - in case someone wonders if it's my various consoles) I am having constant microdisconnections from chat and game services when attempting to play with friends. I called Netgear support and they had me connect my laptop directly to the XB6.